Offerte aanvragen

Stijlvolle Douglas schuren van Keurhorst Houtbouw

De Douglas houten schuren van Keurhorst Houtbouw zijn stijlvol en duurzaam. Wist u dat Douglas hout afkomstig is van de Douglasspar? Deze bomen nemen in de komende jaren sterk toe, hierdoor groeit de beschikbaarheid van Douglashout. Onze projecten met schuren van Douglas hout tonen de grote variatie in materialen, afmetingen, afwerkingen en uitvoeringen. 

Jarenlange ervaring

Dankzij de jarenlange ervaring in het bouwen van eiken houten schuren en douglas houten schuren kunt u niet alleen rekenen op een stijlvol ontwerp; wij denken ook praktisch met u mee. Maak hieronder een keuze uit één van onze basismodellen schuren. Deze modellen zijn slechts basisprincipes om u een richting te geven van de prijzen mogelijkheden. In overleg stellen wij een persoonlijk ontwerp voor. 

Stel uw douglas schuur samen

Stap 1: Kies een douglas schuur.
Schuur met hondenkennelCarport met schuurSchuur met luxe tuinkamerSchuur met overkappingZadeldak schuurSchuur met tuinkamerSchuur met carportSchuur met tuinkamerVeranda met schuurSchuur met zadeldak en zonnenpanelenSchuur douglas

Nog niet overtuigd?

Wij laten u graag kennis maken met een aantal van onze gerealiseerde projecten. De meeste van onze schuren worden gemaakt van Douglas, daarom bieden wij u de beste kwaliteit door jarenlange ervaring met het bouwen met Douglas houten schuren. Bekijk onze projecten of lees hieronder alles over wat Douglashout precies is.

 

Douglashout is een naaldhoutsoort afkomstig uit Noord-west Europa die van nature een hoge duurzaamheid en sterkte heeft. Door deze gunstige eigenschappen is het zeer breed toepasbaar. Het is een houtsoort die nog niet de bekendheid heeft van Eiken, Beuken of Vuren. Toch zullen een hoop mensen, ook in Nederland, al vaak langs een Douglasspar zijn gelopen. Als je eenmaal de boom herkent is deze op een groot aantal plekken te spotten. De afgelopen jaren is de bekendheid van Douglas houten schuren en daarmee het gebruik van deze Douglashout flink toegenomen.Duurzaamheid
Douglashout heeft onbehandeld van nature een hoge duurzaamheid. Hierdoor is een Douglas houten schuur een milieuvriendelijk alternatief voor geïmpregneerd Vuren wat veelal schadelijke stoffen bevat om een verhoogde duurzaamheid te bereiken. Douglas hout gaat onbehandeld gemiddeld zo'n 10-15 jaar mee.

Toenemende beschikbaarheid.
In grote bosgebieden van West Europa (in het bijzonder Frankrijk en Duitsland) is de Douglasspar de afgelopen decennia in grote hoeveelheden aangeplant. Dit heeft tot gevolg gehad dat alleen al in Frankrijk er jaarlijks 1 miljoen kuub Douglas aangroeit. Binnen 10 jaar zal er jaarlijks 2 miljoen kuub aangroeien.

In Nederland heeft Staatsbosbeheer al jaren als doel om het gebruik van inlands hout te doen toenemen. Douglas zal daar in de toekomst voor een steeds groter gedeelte aan bijdragen.