Configureer uw houten kapschuur op maat

Kapschuur op maat

Misschien is een op maat gemaakte kapschuur een prachtige oplossing voor uw tuin of erf. Wij leveren tal van vormen en maten, dus er is altijd een ruime keuze in ons assortiment. Want misschien wilt u wel een speciale overkapping of een berging? Lees op deze pagina alles over onze werkwijze en materialen. Kies vervolgens met onze handige configurator een basismodel kapschuur en pas deze aan op uw voorkeuren. Wij maken daarna graag een voorstel dat past binnen uw budget en planning!

1.Kies een uitvoering

2. Kies een kleur

3. Afmetingen

Voer de gewenste afmetingen in zodat we een gerichte prijs op kunnen geven.
4. Houtsoort

Kies de gewenste houtsoort

5. Wanden

Hoeveel wanden dienen er gesloten te worden?

Vanaf prijs:

€ 0

Wat zijn de kenmerken van een kapschuur?

Een kapschuur is een open schuur waarbij de buitenwanden gedeeltelijk ontbreken. Eigenlijk is het een soort overkapping met een open voorzijde, plus een of meer open zijwanden en een gesloten achterwand. Een kapschuur heeft altijd een hoge nok.

Behalve het ruimtelijk gevoel van de nok, heeft een kapschuur diverse andere voordelen. Als u een kapschuur in uw tuin plaatst, kunt u ook bij slecht weer overdekt genieten van de rust en sfeer rondom. Het prachtige ontwerp, dat u natuurlijk met behulp van onze configurator grotendeels zelf bepaalt, geeft uw tuin een extra stoere en landelijke uitstraling.

De hoge nok van de kapschuur geeft u veel extra ruimte om bijvoorbeeld tuinmeubels of andere materialen op te slaan en de kapschuur als speciale berging te gebruiken. Maar een kapschuur beschikt door de nok ook over meer hoogte om verlichting op te hangen.

Zo bouwen wij kapschuren met een stoere uitstraling

Een kapschuur van Keurhorst Houtbouw geeft een stoere uitstraling aan uw tuin of erf. Wij werken uw kapschuur altijd af met dakpannen, windveren, zinken goten en/of regenpijpen, precies zoals u het wilt. Wilt u een kapschuur met extra overkapping, zodat u nog meer ruimte heeft om overdekt te kunnen zitten of materialen op te slaan? Dan zorgen wij ook voor alle details voor een veilige overkapping.

Keurhorst Houtbouw kiest niet voor een standaard aanpak. Zijn er bijvoorbeeld aanvullende werkzaamheden nodig, zoals een installateur of een elektricien? Wij pakken altijd graag een compleet plan op, dus adviseren en ondersteunen wij ook in andere werkzaamheden rondom uw nieuwe kapschuur.

Welke houtsoorten gebruiken wij voor een kapschuur?

De specialisten van Keurhorst Houtbouw werken bij voorkeur met hout van de douglasspar of de eik. Voor de bouwkwaliteit van uw kapschuur is er weinig verschil, wel in uitstraling, levensduur en prijs.

Douglashout

Douglashout, afkomstig van de douglasspar, behoort tot de hardste Europese naaldhoutsoorten. Onbehandeld heeft het een levensduur van 10 tot 15 jaar. De nerf is fijn tot enigszins grof en de kleur varieert van geelachtig tot roodbruin. Het hout wordt steeds harder naarmate het droogt.

Zonder behandeling verkleurt een douglas schuur naar een grijsblauwe tint. Om dit te voorkomen kunnen we het hout beitsen of impregneren.

Douglashout is over het algemeen goedkoper in aanschaf.

Eikenhout

Eikenhout is populair vanwege de robuuste uitstraling en de nostalgische geelbruine tot donkerbruine kleur. Omdat het harder, zwaarder en sterker is dan veel andere houtsoorten, heeft het bij buitengebruik een levensduur van soms meer dan 20 jaar, afhankelijk van de duurzaamheidsklasse.

De uitstraling van een eikenhouten kapschuur hangt onder meer af van de afwerking. Wanneer het is afgewerkt met zeep, blijft het hout neutraal van kleur en behoudt het de natuurlijke uitstraling. Afgewerkt met olie, komen de kleurnuances meer tot leven. Door de natuurlijke vergrijzing krijgt het in de loop van de jaren steeds meer elegantie.

Door de langere levensduur en de grotere schaarste is eikenhout meestal duurder.

Heeft u een vergunning nodig voor een kapschuur?

In sommige gevallen heeft u een vergunning nodig om een kapschuur op uw grondgebied te laten bouwen. Vaak hebben de regels te maken met een bestemmingsplan of de hoeveelheid bebouwing in de directe omgeving.

In deze situaties heeft u meestal wel een bouwvergunning nodig:

- wanneer u op een hoek van het zij-erf wilt bouwen;

- wanneer de kapschuur niet ondergeschikt is aan het hoofdgebouw, bijvoorbeeld als u het als permanent woonverblijf gebruikt;

- wanneer u in de voortuin wilt bouwen;

- wanneer de kapschuur hoger of groter wordt dan toegestaan volgens de lokale voorschriften, of wanneer de openbare ruimte hinder ondervindt door de afmetingen van de kapschuur.

Op deze website van de Rijksoverheid vindt u meer informatie over de bouwvoorschriften.

Wilt u meer weten over de lokale regels rond bouwvergunningen, neem dan contact op met uw gemeente of kijk op de TNO-site Dinoloket. Hier vindt u kosteloos veel informatie over de Nederlandse ondergrond.

Welke soorten houten schuren zijn er?

We maken onderscheid tussen drie soorten houten schuren, namelijk tussen een kapschuur, zadeldak schuur en een prefab schuur.

 

Wat zijn de kosten een kapschuur?

Om een indicatie van de prijs van een kapschuur te zien, gebruikt u onze configurator. Hierin kan u het soort schuur en de afmetingen kiezen. Op deze manier kunnen we u een indicatie geven van de kosten uw kapschuur.

 

Hoe lang duurt het bouwen van een kapschuur?

Omdat we in de werkplaats alle onderdelen van uw kapschuur maken, wordt de houten schuur vaak binnen enkele dagen op locatie geplaatst.
 

Wat is Veluwsch vakwerk?

Keurhorst Houtbouw levert Veluwsch vakwerk. Dat kenmerk staat voor ambachtelijk en ongeëvenaard vakmanschap, waarbij de binnenzijde van houten schuren net zo belangrijk is als de buitenkant. Dat ziet u terug tot in de kleinste details van de afwerking en de slimme oplossingen om de ruimte in uw houten schuur maximaal te optimaliseren.

Eigenaar Marc Keurhorst noemt het onderscheid met de concurrentie ook wel de ‘Keurhorst-stijl’: “Wij laten onze klanten zo veel mogelijk zelf bepalen wat de uitstraling en de vorm van hun houten schuur moet worden. Dat is nu heel makkelijk met de slimme Configurator op deze website. Maar nét die extra authentieke details en de landelijke elegantie, dát noemen we de Keurhorst-stijl in ons Veluwsch vakwerk!” 

Keurhorst Houtbouw

Barneveld (Gld.)
telefoon
0342 231 241
Bel mij terug

Informatie aanvragen

Brochure aanvragen

Boordevol inspiratie!

Direct aanvragen

Showroom bezoeken

Wij zien uit naar uw komst!

Afspraak maken